Treball de recerca

Eines d'utilitat per elaborar el treball de recerca:

logo-argus

  Catàleg de les Biblioteques Públiques on podreu:  
  • Cercar tots els documents de les Biblioteques Públiques de Catalunya.
  • Guardar cerques preferides i configurar avisos de novetats per correu electrònic.
  • Crear llistes amb bibliografia de títols pendents o ja consultats.
  • Afegir valoracions.
  • Consultar el vostre historial de lectures.
  • Compartir a les xarxes socials

logo-histlocal

El web d'història local de la Biblioteca és una eina per preservar i difondre la memòria històrica de Vila-seca, de la seva gent, dels seus llocs i de la seva cultura i tradicions.  
logo-alehoopRecull de recursos en línia especialment pensats per a treballs de recerca. La cerca es pot realitzar per matèries i és possible aplicar un filtre per tipus de recurs (enciclopèdies, guies, legislació...).   Ofereix tutorials per a la cerca simple i per a la cerca avançada. En aquesta presentació trobareu informació d'interès per millorar les vostres cerques i aconseguir així resultats més precisos. Molt interessant l'explicació de la cerca avançada a Google.
logo-csuc   El Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya ofereix diversos recursos, de qualsevol àmbit temàtic.   Els més rellevants són aquests:

logo-bibliovirtual

La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes és un portal especializat en llengua, història i literatura.


logo-creative-commons

Tota obra produïda per una autor té drets i està subjecta a les condicions d'ús que estableixi el seu creador. Les llicències Creative Commons són les més habituals a Internet.
 
Creative Commons ofereix també un cercador a través del qual podem cercar només documents i imatges que podem reutilitzar.

Una part fonamental del treball de recerca és la bibliografia. En aquesta pàgina podreu aprendre com citar-la correctament.

Guia elaborada per la Universitat Rovira i Virgili, amb informació molt completa i consells per sobreviure al treball de recerca. Inclou els següents punts:

Guia pràctica amb els 20 consells essencials per fer el treball de recerca elaborada per la Universitat de Barcelona.