josep-foraste-mini.jpg

Josep Forasté Llauradó

(Vila-seca, 1927 – 1978)

Tenor
 

Vila-seca, 10 de març de 1927. tenor-foraste-mareigermana.JPG

Hoy a las 4 de la madrugada, Magdalena ha dado a luz un robusto niño con toda felicidad. Madre e hijo siguen bien Amb aquestes paraules, Josep Llauradó s’adreçava al comte Sicart per comunicar-li el naixement del seu nét, Josep Forasté Llauradó; era el 10 de març de 1927. Qui seria un reconegut tenor vila-secà neixia al castell on vivien els pares i els avis, administradors del patrimoni dels comtes de Sicart a Vila-seca.

Josep va créixer en una família i en un entorn on la música i el teatre havien estat sempre valorats. El germà de la seva àvia materna, Lluís Pàmies era músic, tocava l’harmònium. L’any 1885 va formar un trio amb Lluís Millet i Josep Badia. Tocaven  al cafè Inglès de Barcelona. Uns anys després, el 1891, tocaven al cafè Pelayo,  formant un quartet al que s’hi havia afegit Enesto Cioffi. El fill de Lluís Pàmies, Josep, va cursar estudis de violoncel al Liceu de Barcelona. 

Josep Forasté Sauné, pare del tenor, va seguir la tasca del seu sogre davant l’administració del castell i va ser membre de l’entitat Joventut Catòlica, on projectava el cinema des de l’any 1934 i on participava en les representacions teatrals.

Imatge de la matrícula

En aquells anys a Vila-seca es va donar la circumstància que van coincidir en el temps un grup de joves amb un gran talent pel cant: Maria Aragonès Nogués, soprano; Anton Clavé, baix, Marcel·lí Olivé, baríton i Josep Forasté Llauradó, tenor. Tots ells es van aplegar sota la direcció de Josep Devesa i Martí, que tot i no ser un músic professional tenia estudis musicals, i va ser l’impulsor de la producció de sarsueles des de la societat “Joventut Catòlica”.

tenor-foraste-joan-sabate-i-isidre-de-sicart.pngVa ser Josep Devesa qui va descobrir el talent musical de Josep, en provar les veus dels nois del poble per organitzar les caramelles.

Josep, doncs, va iniciar els seus estudis musicals amb Josep Devesa i Martí i els va continuar al Liceu de Barcelona mentre feia el servei militar.

A Barcelona també va rebre classes de cant de la reconeguda soprano, Carme Bau Bonaplata.

El curs 1949-1950, amb 23 anys, tenim constància escrita que es va matricular al Conservatori del Liceu de Barcelona al primer curs de classe d’italià.

Les representacions

Els inicis: Agrupación Artística de Vila-seca

tenor-foraste-generala.JPGA partir de l’any 1943 es van començar a representar sarsueles al local de l’entitat Joventut Catòlica de Vila-seca. Josep Devesa era el director artístic i qui contractava els músics, que acostumaven a ser de Tarragona. Els actors no eren exclusivament els socis de la societat, sinó que hi participaven joves de l’altra entitat que hi havia en aquells moments al municipi, El casino. Les representacions acostumaven a tenir lloc per Pasqua.

La primera obra, La molinera del molí bonic, fou representada només per noies, no pas per motivacions morals, com succeïa en altres llocs, sinó perquè així ho marcava el repartiment, segons ens va explicar Magda Aragonès.

Als setze anys Josep Forasté es feu soci de la societat, està donat d’alta a l’entitat el 31 de desembre de 1943. L’any 1944  va participar per primera vegada en la representació d’una sarsuela, Los de Aragón, en aquesta ocasió ho feu en el cor. L’any següent, 1945, als 19 anys, va debutar com a solista a Los Gavilanes.

El 1946 va participar a l’obra Blancanieves.tenor-foraste-luisa-fernanda.jpg

L’any 1947 es va representar a Vila-seca Bohemios i aquesta fou la darrera sarsuela en la que participà Maria Aragonès Nogués. Les noies acostumaven a deixar la interpretació un cop començaven a festejar o es casaven. A partir d’aquell moment fou Mercè Marín, la soprano que va ocupar el seu lloc, i quan aquesta va deixar la interpretació, Ventureta Pons, membre de l’”Elenco Teatral Bravium” va actuar a les darreres sarsueles que es van realitzar a Vila-seca. 

El mes de març de 1951 l’Agrupación Artística de Vilaseca, nom de la secció de la Joventut Catòlica que es dedicava a la producció teatral, va presentar La Generala. Amb aquesta obra Josep Forasté, Marcè Marín, Esteve Graset  i el conjunt de l’agrupació, obtingueren un important ressò. La premsa expressava així el reconeixement cap a les qualitats musicals de Josep Forasté: De sensacional puede certificarse la actuación del tenor José Forasté, por la magnífica voz de que hizo alarde, de una potencia y extensión insospechadas, y por la magnífica dicción con que interpretó los diferentes números de la obra”.

“Lamentamos que estas actividades se concreten al ámbito local y sería muy de desear que el público selecto pudiera admirar el esfuerzo y la perfección con que son presentadas estas obras por aficionados, felicitando a la Agrupación Artística y a su director, José Devesa, por el éxito obtenido”.  

El desig expressat pel redactor es va acomplir i aquesta obra fou representada el mes de maig de 1951  al Teatre Fortuny de Reus en un acte a benefici de l’Hospital Sant Joan de la ciutat. La premsa es referia a la representació dient  “Sería pueril enjuiciar la labor de los jóvenes de la Agrupación Artística de Vilaseca con la misma severidad que si se tratase de profesionales de la escena y, sin embargo, quedamos favorablemente impresionados, tanto por los valores que empiezan a acusar una indudable predisposición para el arte lírico como por el conjunto que actuó con desenvoltura y acierto”.  (Diario Español 12-05-1951).tenor-foraste-marina.JPG

La col·laboració a benefici de l’Hospital Sant Joan de Reus es repetí l’any 1953, aquell any amb la representació de El Huésped del Sevillano al Teatre Fortuny. En aquella ocasió la premsa deia: “... la representación corrió a cargo de la Agrupación Artística de Vila-seca... Nuestro primer coliseo registró un lleno completo... Mención aparte merecen el trío formado por Mercedes Marín, José Forasté i el tenor cómico Esteban Graset. Sencillamente magnífica la actuación de la soprano; muy acertada la del tenor y estupenda la del tenor cómico, los cuales con su calidad artística magníficamente secundada por el resto del reparto llevaron a feliz término la representación“.

L’any 1953 es va representar també Los cadetes de la reina obra que fou portada a La Selva del Camp. A partir d’aquella obra, fou “La selvenca” la cobla que acompanyà l’agrupació artística de forma regular. Aquella representació tingué la particularitat de ser a l’aire lliure, ja que es va fer a l’Ermita de Paret Delgada. La peça es va representar també a Tivissa.

El 1954 van presentar  La dolorosa i l’any 1955 aquell grup d’entusiastes amants del cant va representar la seva darrera sarsuela, Cançó d’amor i de guerra. tenor-foraste-caramelles.JPG

Al Centre Catòlic es van dedicar a partir de llavors a presentar produccions teatrals en les que ell va col·laborar sempre, ja fos com a actor, apuntador, ajudant de direcció... el Centre era la seva segona casa.

El Cor La Unió

L’any 1946 el cor La Unió, que s’havia dissolt a començaments dels anys 30, va reprendre la seva activitat sota la direcció de Josep Devesa. Josep Forasté s’hi integrà fins a la seva dissolució l’any 1960. Els directors de la coral que van succeir el senyor Devesa foren el senyor Tous, el senyor Josep Malapeira i Xatruch i finalment el senyor Josep Casanovas i Marca.

 

Elenco teatral Bravium

Josep Forasté Llauradó va iniciar la seva col·laboració amb l’Elenco teatral Bravium de Reus l’any 1954. Aquesta agrupació pertanyia al “Teatro de Acción Católica”, entitat germana de la “Joventut Catòlica” de Vila-seca. Josep Forasté va participar en les produccions de l’entitat fins els anys 70.tenor-foraste-actuacio07.JPG

El seu repertori fou amplíssim i va donar vida a nombrosos personatges.

La producció de l’entitat era molt abundant i s’acostumaven a presentar de tres a quatre sarsueles cada temporada.

Un repàs cronològic ens porta a enumerar Luisa Fernanda, Marina, La tabernera del puerto, Bohemios, Romanza Húngara, Los Gavilanes, El cantar del arriero, La fama del tartanero, Chateau Margaux, Los cadetes del reina, La del soto del parral, La dogaresa, La dolorosa, El rey que rabió, Cançó d’amor i de guerra, La del manojo de rosas, La legió d’honor, La Generala, El huésped del sevillano, Katiusca....

Una col·laboració llarga en el temps en la que Josep va poder mostrar la seva capacitat com a cantant al costat d’uns companys i directors artístics que sempre van valorar la seva qualitat professional i humana.

Francesc Domènech i el mestre Josep Casanovas van ser els responsables de la secció lírica a partir de la temporada 1955-56 i el nombre de representacions es va incrementar considerablement, arribant a ser 28 les que es van presentar la temporada 1958-59.

L’any 1970 es va retre homenatge a tots els que havien actuat i participat en la secció lírica. Es feren fer tres representacions de Los Gavilanes, sarsuela escollida pels socis de l’entitat, públic i crítica en una consulta prèvia.

El 1975 va participar en la darrera representació d’aquesta agrupació, fou la sarsuela Katiuska que es va representar als Festivals de la Plaça del Castell de Reus.

Altrestenor-foraste-marina-camp-tarragona-1959.JPG

Josep Forasté va participar també als Festivals de Tarragona els anys 1959 i 1960 amb la companyia de Manuel Gas. 

Agrupación Lírica La Salle

Els anys 1976 i 1977 Josep Forasté va cantar amb l’Agrupación Lírica la Salle. Va participar en les representacions de Cançó d’amor i de guerra i Los Gavilanes.

Los Gavilanes, obra amb la que l’any 1945 Josep havia començat la seva tasca com a solista, fou la darrera sarsuela en la que participà. Fou el mes d’abril de 1977. Un any més tard, el 21 d’abril de 1978, un càncer feu callar per sempre la seva magnífica veu.

 

Text, imatges, àudios i recerca de Pilar Graset Forasté

Maig 2016

Personalitat

tenor-foraste-vestibul.JPGJosep Forasté Llauradó fou una persona molt apreciada pels seus convilatans. Destacava per la seva bonhomia, tenia sentit de l’humor i sempre estava disposat a ajudar qui ho necessités.

Va compatibilitzar l’amor per la música amb la feina de pagès i administrador dels comtes de Sicart en unes condicions econòmiques menys favorables que les dels seus avantpassats. Tot i això va mantenir-se al Castell fins la seva mort.

El seu temperament, poc ambiciós, va fer que no es professionalitzés en el món de la música. Va decidir seguir vivint una vida senzilla al costat de la seva mare, la seva família i el seu entorn. 

La seva vida personal va girar al voltant de la seva família, l’Alba Ripoll Cabré fou la seva esposa. Es van conèixer a l’entorn del Bravium. Va tenir tres filles, l’Alba, que segueix els seus passos en el món de la música, la Josepa i l’Anna. 1983.Homenatge.JPG

Els seus interessos eren diversos. A banda de la música gaudia amb la mecànica i hi aplicava la seva creativitat. Li agradava molt restaurar cotxes antics i incorporar millores als tractors per a fer la sega en millors condicions. Era força perseverant en els seus projectes.

Va ser jutge de pau i s’implicava molt en aquesta tasca.

Quan va morir, la societat civil de Vila-seca va organitzar un homenatge en memòria seva a la Sala Galas de Salou.

L’Ajuntament va donar el seu nom a un carrer del poble: Tenor Josep Forasté, a prop del seu estimat castell.

Representacions

Data Obra Companyia Lloc Motiu
1944
Los de Aragón
 
(cor)
Agrupación Artística de Vila-seca
Teatro Juventud Católica
(Vila-seca)
 
1945
Los Gavilanes
Agrupación Artística de Vila-seca
Teatro Juventud Católica
(Vila-seca)
 
1946
Blancanieves
Agrupación Artística de Vila-seca
Teatro Juventud Católica
(Vila-seca)
 
1947
Los Bohemios
Agrupación Artística de Vila-seca
Teatro Juventud Católica
(Vila-seca)
 
25 i 26/03/1951
La Generala
Agrupación Artística de Vila-seca
Teatro Juventud Católica
(Vila-seca)
 
10/05/1951
La Generala
Agrupación Artística de Vila-seca
Teatre Fortuny
(Reus)
A benefici de l'Hospital Sant Joan
04/08/1953
Los cadetes de la reina
Agrupación Artística de Vila-seca
Teatro Juventud Católica
(Vila-seca)
 
 
Los cadetes de la reina
Agrupación Artística de Vila-seca
Ermita Paret Delgada
(La Selva del Camp)
 
 
Les dues glòries
     
29/05/1953
El huésped del Sevillano
Agrupación Artística de Vila-seca
Teatre Fortuny
(Reus)
A benefici de l'Hospital Sant Joan
1954
La Dolorosa
Agrupación Artística de Vila-seca
Teatro Juventud Católica
(Vila-seca)
 
1955
Cançó d'amor i de guerra
Agrupación Artística de Vila-seca
Teatre Fortuny
(Reus)
Ventureta Pons
04/12/1960
I Festival Artístico
Varis
Teatro Acción Católica
(Reus)
Organitzat pel Cor La Unió
14, 21 i 28/12/1954
Luisa Fernanda
Sección Teatral de Bravium A.C.
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
8 i 11/12/1955
La Joya de Aragón
Sección Teatral de Bravium A.C.
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
26-02 i 03-04-05/03/1956
Los Gavilanes
Sección Teatral de Bravium A.C.
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
17, 18, 23 i 24/03/1957
Marina
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
22/09/1957
Marina
Elenco Teatral Bravium Riudecanyes Festa Major
10/01/1958
Marina
Elenco Teatral Bravium
Teatre Fortuny
(Reus)
Comissió pro-repartiment de joguines (Centres benèfics de Reus)
16 i 23/02/1958
La tabernera del puerto
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
30/11/1958
Luisa Fernanda
Elenco Teatral Bravium
Ateneo El Lauro de E.Y.D.
(La Selva del Camp)
Festa Major
 
Luisa Fernanda
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
7, 8 i 14/12/1958
Bohemios
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
23/01/1959
Luisa Fernanda
Elenco Teatral Bravium
Teatre Fortuny
(Reus)
Comissió pro-repartiment de joguines (Centres benèfics de Reus)
 
Luisa Fernanda
Elenco Teatral Bravium
Casal Riudomenc
(Riudoms)
 
02/02/1959
Recital
Solista
Salons "El Círcol"
(Reus)
Festa de la Creu Roja
19 i 26/04 i 03/05/1959
La Generala
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
 
La Generala
  Vila-seca  
 
La Generala
  La Palma  
 
Cançó d'amor i de guerra
  Ateneu de Vila-seca  
 
Los gavilanes
  La Palma  
 
Los gavilanes
  Cornudella  
25/08/1959
Marina
Manuel Gas Camp de Mart (Tarragona) Festivals de Tarragona
1, 8, 14 i 15/11/1959
Romanza Húngara
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
Inauguració de la temporada lírica
22/01/1960
Los gavilanes
Sección Lírica del Elenco Teatral Bravium
Teatre Fortuny
(Reus)
Comissió pro-repartiment de joguines (Centres benèfics de Reus)
14, 20, 21 i 28/02/1960
El cantar del arriero
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
XXV Sarsuela de la secció lírica
 
La montería
     
13/08/1960
Los gavilanes
Manuel Gas Camp de Mart (Tarragona) Festivals de Tarragona
29/05/1960
Vetllada còmico-musical
Varis Sarral  
1, 5 i 6/11/1960
La fama del tartanero
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
Inauguració temporada 1960/1961
27/01/1961
El cantar del arriero
Sección Lírica del Elenco Teatral Bravium
Teatre Fortuny
(Reus)
 
 
El cantar del arriero
Sección Lírica del Elenco Teatral Bravium La Selva del Camp  
 
El cantar del arriero
Sección Lírica del Elenco Teatral Bravium La Selva del Camp  
 
Marina
     
1961
La rosa del azafrán
     
5, 11 i 12/02/1961
Chateau Margaux i Los cadetes de la reina
Sección Lírica del Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
23, 29 i 30/04/1961
La del Soto del Parral
Sección Lírica del Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
1, 4 i 5/11/1961
La Dogaresa
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
Inauguració temporada 1961/1962
8, 9 i 10/12/1961
Los gavilanes
Sección Lírica del Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
26/01/1962
La Dogaresa
Sección Lírica del Elenco Teatral Bravium
Teatre Fortuny
(Reus)
Comissió pro-repartiment de joguines (Centres benèfics de Reus)
 
La Dogaresa
Sección Lírica del Elenco Teatral Bravium Riudoms  
 
La Dogaresa
Sección Lírica del Elenco Teatral Bravium La Canonja  
18 i 19/03/1962
La Dolorosa
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
8, 9, 15 i 16/12/1962
El rey que rabió
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
Inauguració temporada 1962/1963
23/01/1963
La del Soto del Parral
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
Comissió pro-repartiment de joguines (Centres benèfics de Reus)
27/01 i 03/02/1963
La del Soto del Parral
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
17, 18 i 19/03/1963
Cançó d'amor i de guerra
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
Cloenda temporada 1962/1963
1, 2 i 3/11/1963
Los gavilanes
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
Inauguració temporada 1963/1964
8, 14 i 15/12/1963
La tabernera del puerto
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
20/01/1964
La tabernera del puerto
Elenco Teatral Bravium
Orfeó Canongí
(La Canonja)
 
03/02/1964
La tabernera del puerto
Sección Lírica del Elenco Teatral Bravium
Teatre Fortuny
(Reus)
Comissió pro-repartiment de joguines (Centres benèfics de Reus)
15, 18 i 19/03/1964
La del manojo de rosas
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
1 i 7/11/1964
La legió d'honor
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
Inauguració temporada 1964/1965
 
La parranda
     
8 i 12/12/1965
Luisa Fernanda
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
1966
Luisa Fernanda
 
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
1966
Luisa Fernanda
   Riudoms  
Temporada 66/67 No es representen sarsueles      
01/04/1967   Capella Clàssica del F.A.D. de Barcelona Masroig Festa de la Mare de Déu de les Pinyeres
Temporada 67/68
La del manojo de rosas
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
 
Luisa Fernanda
Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
 
El huésped del Sevillano
Sección Lírica del Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
 
 
El huésped del Sevillano
Sección Lírica del Elenco Teatral Bravium
Teatro Joventut Católica
(Vila-seca)
 
8, 14 i 15/12/1968
La generala
Sección Lírica del Elenco Teatral Bravium
Teatro Acción Católica
(Reus)
Inauguració temporada 1968/1969
1969/1970
Los gavilanes
     
19/04/1970
Homenatge secció lírica Bravium
     
21/09/1972
La Dogaresa
Asociación La Salle Tarragona  
22/06/1975
Katiusca
Elenco Teatral Bravium
Festivales Plaza del Castillo
(Reus)
Festa Major de Reus 1975
7 i 8/12/1975
Katiusca
Elenco Teatral Bravium Bravium Teatro  
26/06/1976
Los gavilanes
Agrupación Lírica La Salle Teatre Metropol (Tarragona)  
22/05/1976
Cançó d'amor i de guerra
Agrupación Lírica La Salle Teatre La Salle (Reus)  
23 i 24/04/1977
Los gavilanes
Agrupación Lírica La Salle Teatre La Salle (Reus)  

Àudio

Fragment de La donna è mobile, ària de l'òpera Rigoletto, de Giuseppe Verdi

Frament de M'appari, ària de l'òpera Martha o la fira de Richmond , de Friedrich von Flotow

Fragment de Paradiso, ària de l'òpera L'africana, de Giacomo Meyerbeer

Fragment d'Una furtiva lacrima, roman�a de l'òpera L'elisir d'amore, de Gaetano Donizett

Homenatge pòstum al tenor Josep Forasté a la sala Galas�

Cartells i programes

Teatre Joventut Catòlica de Vila-seca

 
1958.01.06.Teatre.jpg 1958.02.02.Teatre.jpg

   (1958) - El difunto es un vivo

   (1958) - No és mai tard... si s'arriba d'hora

1960.01.Pastorets.jpg
1960.03.19.Teatre.jpg

   (1960) - Els Pastorets

   (1960) - L'amor vigila

1961.04.02.Teatre.jpg 1967.03.26.Teatre.jpg

   (1961) - Romeu de 5 a 9

 

   (1967) - D'aquesta aigua no en beuré

Agrupació Artística de Vila-seca (sarsueles)

 
1951.03.Generala.jpg 1953.05.29.Huesped.jpg

   (1951) Programa - La Generala

   (1953) Programa - El huésped del sevillana

1960.05.29.Cooperativa.jpg
1960.12.04.AccioCatolica.jpg

     (1960) - Vetllada còmica-musical

 

   (1960) - I Festival Artístic

Secció Teatral Bravium (Reus)

 

1954.02.14.Bravium.jpg 1956.1657.Bravium01.jpg

   (1954) - Espectacle líric

   (1956/1957) - Cançó d'amor i de guerra

1956.BraviumPrograma01.JPG 1957.03.Bravium.jpg

   (1956) - Programa

   (1957) - Espectacle líric

1957.09.Riudecanyes.jpg
1958.01.10.Marina.jpg

   (1957) - Festa Major de Riudecanyes

   (1958) - Marina

1958.02.Tabernera.jpg 1958.12.07.Bravium.jpg

   (1958) La tabernera del puerto

   (1958) - Bohemios · La canción del olvido

1959.01.23.LuisaFernanda.jpg 1959.04.Bravium.jpg

   (1959) - Luisa Fernanda

   (1959) - La Generala

1959.1960.Romanza.Hungara.jpg 1960.01.22.Fortuny.jpg

   (1959) - Romanza Húngara

   (1960) - Los Gavilanes

1960.02.Arriero.jpg 1960.1961.Bravium.jpg

 (1960) - El cantar del arriero

   (1960) - La fama del tartanero

1961.02.05.Bravium.JPG 1961.04.Bravium.JPG

   (1961) - Chateau Margaux · Los cadetes de la reina

   (1961) - La del soto del parral

1961.01.27.Fortuny.jpg 1961.11.Bravium.jpg  

   (1961) - El cantar del arriero

   (1961) - La Dogaresa

 
1961.1962.Bravium.jpg 1962.01.26.Fortuny.jpg

   (1961) - Los gavilanes

   (1962) - La Dogaresa

1962.03.Dolorosa.jpg 1962.12.Bravium.Cartell.JPG

   (1962) - La Dolorosa

   (1962) - El rey que rabió

1963.01.25.Fortuny01.jpg 1963.01.27.Bravium.jpg

   (1963) - La del soto del parral

   (1963) - La del soto del parral

1963.03.Bravium.jpg 1963.11.Bravium.jpg

   (1963) - Cançó d'amor i de guerra

   (1963) - Inauguració temporada lírica

1963.12.Bravium.jpg 1964.02.03.Fortuny.JPG

   (1963) - La tabernera del puerto

   (1964) - La tabernera del puerto

1964.03.Bravium.JPG 1964.11.01.Cartell.Bravium.JPG

   (1964) - La del manojo de rosas

   (1964) - La legió d'honor

1965.12.08.AccioCatolica.jpg 1968.03.Bravium.Programa01.jpg

   (1965) - Luisa Fernanda

   (1968) - Luisa Fernanda

1968.1969.Bravium.JPG 1975.06.22.Reus.JPG

   (1968) - La Generala

   (1975) - Katiuska

1975.12.Bravium.JPG 1976.12.Aniv.Bravium01.jpg

   (1975) - Katiuska

   (1976) - XXVè aniversari Bravium

Bravium.Marina.jpg Bravium.xx.01.19.jpg

   (s.d.) - Marina

   (s.d.) - Los gavilanes

 

Agrupación Lírica La Salle

 
1972.09.21.StaTecla.JPG 1976.03.28.Metropol.jpg

   (1972) - La Dogaresa

   (1976) - Los gavilanes

XXVAnive.Salle.ReusCartell.JPG
1977.04.SalleGavilanes.JPG  

   (1976) - Cançó d'amor i de guerra

   (1977) - Los gavilanes

Altres

 
1958.FestaMajorSelva.JPG 1959.02.02.CreuRoja.jpg

   (1958) Programa - Luisa Fernanda

   (1959) Programa - Festa de la Creu Roja

1959.08.Balcon.jpg 1960.08.Balcon01.jpg

   (1959) - Programa - Festival Balcón del Mediterráneo

   (1960) - Programa - Festival Balcón del Mediterráneo

1961.CasalRiudomenc.01.JPG
 
1964.01.Canonja.JPG

   (1961) - Festa Major de Riudoms

   (1964) Festa Major de La Canonja

1967.04.01.Masroig.JPG
 
196x.jpg

   (1967) - Festa Major de Masroig

   (196?) - Fantasía de variedades

197x.JPG  

   (197?) - Gran Festival Tarraconense Mundo-Camp

 

Recull de premsa

 

Font: Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona